Зі святом

2018-06-01

/Files/images/день защит детей.jpg День захисту дітей

Де́нь за́хисту діте́й, також «День дітей», «Дитячий день»— свято в різних країнах світу. В Україні відзначається щорічно 1 червняз 1998. 1 червня відзначають також «Міжнародний день захисту дітей».

Міжнародний день захисту дітей

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини.Декларація прав дитинибула ухвалена 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.Міжнародний день захисту дітей» (англ."International Children's Day")— святкується щорічно1 червня. Був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

День захисту дітей в Україні

Свято встановлено в Україні «…На підтримку ініціативиМіністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна — дітям" та іншихгромадських організацій…» відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року №568/98.[1]

У нашому садочку свято присвячене Деню захисту дітей відбулося напередодні. Інформацію можна переглянути у вкладці "Новини" за 31.05.2018

У цей день ми влаштували різні розважальні заходи для дітей. Серед їхнього числа: конкурси з подарунками, концерт, всілякі виставкові та пізнавальні заходи.

Кiлькiсть переглядiв: 245